Uttorayon Phase II

HomeA Preview

The Residency... A Preview

Uttorayon, the new township, was launched in 2003 with a dream of creating a mini-city, ideal in many ways. It aims to provide a living environment capable of nurturing all human needs in a socially and ecologically responsible manner. Furthering the ideals of the township, The Residency is the first introduction of group housing in the settlement.


Located in an area of almost 10 acres at the entry to the 400 acre township, it is beautifully laid out to maximize the benefits of this prestigious site.


The site commands sweeping views of the open area adjacent to the township and the layout fully exploits this potential to provide uninterrupted vistas to maximum number of apartments.



The highrise blocks comprise of 2, 3 and 4 bedroom apartments with stupendous views. A total of over 500 apartments and over 7,00,000 sqft of area are to be constructed here.


The Buildings occupy 20% of the site area with 80% dedicated to landscape. The natural topography of the land has been advantageously utilised to create rolling greens of large dimensions and cater to the recreational plus social needs of the residents.


Vehicular traffic is clearly segregated to ensure that children can play in safety in a secure environment. Jogging tracks encircle the entire complex. Even the plants have been carefully chosen to promise year round colour and greenery.


The Residency is also designed to ensure ecological efficiency. The entire complex will have full local rain-water harvesting, bio-recyclable sewerage treatment and waste management systems. The Residency aims to be accountable not just to its human inhabitants but also to the environment.


The layout has been meticulously designed using state-of-art software to precisely predict solar paths and wind flows. It ensures that there is no apartment that does not receive direct sunlight in the winter months and gets adequate shading in the summer. Even tot-lots and play areas are located through this rigorous analysis. Detailed wind flow patterns have been studied and buildings so aligned that each apartment gets its fair share of breeze.


The community that we have envisaged for this complex will have enough space for social interaction. Apart from the green lung spaces, there is a multipurpose hall for holding social and private functions, a gymnasium, a swimming pool with changing rooms, and a library and reading room all for the exclusive use of the inhabitants of this complex. The site will also have its own security system.


The apartments are large, luxurious, bright and airy. They have been designed to the best construction specifications with full protection for the earthquake sensitive Siliguri zone. The highrise apartments are designed as a block with 6 apartments to a floor. These are serviced by 2 elevators and 2 staircases. Care has been taken to provide individual identity to each apartment at its entry.


Four of the six apartments command views of the open space east of the township, and the remaining two of the Central Greens.


There are two types of 2 bedroom apartments and one of the 3 bedroom type. There is also a 3 bedroom triplex option along with large 4 bedroom options. These too enjoy the luxuries of balconies, service areas, adequate cross ventilation and an abundance of natural light.


All buildings are fully fire protected along with their own security system.


The option of open & covered parking is available on request for all apartment types.